Flexijet Stairbox

Novi elektronički sustav za mjerenje stepenica

Flexijet Stairbox je sustav za mjerenje stepenica koji vam omogućuje izradu točnih CAD dimenzija stubišta u djeliću vremena koje bi vam inače trebalo.

Stairbox mjerna jedinica detektira mjerne koordinate mjernog vrha s vrlo velikom točnošću i zatim ih putem Bluetooth veze prenosi na netbook sa Stairbox softverom. Određeni parametri koraka prikazuju se u stvarnom vremenu u softveru, što omogućuje neposrednu vizualnu kontrolu – zaboravljena ili pogrešna mjerenja i transponirani brojevi tako su stvar prošlosti.

Flexijet Stairbox nudi dvije vrste mjerenja

Mjerenje točke

Točkasto mjerenje posebno je prikladno za kutne oblike stepenica. Ovdje označavate samo pojedinačne kutne točke koje su povezane ravnim linijama. Položaj vodećeg ruba i izbočine izračunavaju se automatski.

Kontuiranje

Za mjerenje složenih, kutnih ili okruglih oblika koraka dostupno je mjerenje obrisa. Kod ove vrste mjerenja kontinuirano se bilježi položaj mjernog vrha.

Možete kombinirati obje vrste mjerenja u bilo kojem trenutku kako biste uhvatili svaki oblik koraka, bez obzira koliko složen, u samo nekoliko sekundi. Mjerenja koja su prije trajala satima mogu se obaviti u roku od nekoliko minuta, na jednostavan i visoko precizan način pomoću sustava Flexijet Stairbox.

Softver za stubište Stairbox – brz, bez grešaka i učinkovit rad!

Intuitivno upravljani softver Stairbox bilježi sve relevantne podatke o projektu. Tako se može odabrati broj i vrsta stepenica, kao i specifične dimenzije kao što su visina uspona i nos ili bočni prepust kao i materijal.
Tijek izmjerenog stubišta odmah se prikazuje kao 2D model za vašu vizualnu procjenu. Za brzu razmjenu podataka s vašim proizvodnim odjelom, Flexijet Stairbox nudi format razmjene podataka “DXF” za prijenos u CAD aplikaciju. Osim toga, tijek izmjerenih koraka također se može kreirati kao PDF datoteka.

Također možete izvršiti trenutnu reviziju izmjerenih koraka u softveru Stairbox tijekom procesa mjerenja. Pojedinačni elementi koraka mogu se pojedinačno podešavati pomicanjem, dodavanjem ili brisanjem mjernih točaka. Prikazuju se sve duljine rubova i kutovi, a vaše se promjene odmah ažuriraju. Također, svojstva rubova pojedinačnih elemenata stepenica mogu se individualno prilagoditi i odmah su vidljivo prikazana.
Ako želite, također možete ručno izraditi elemente stepenica izravnim unosom dimenzija i neprimjetno ih umetnuti u mjerenje Flexijet Stairboxa. Ovo stvara brzo mjerenje s najvećom mogućom pouzdanošću!

Flexijet Stairbox – Izvedba stubišta koja se sastoji od:

Verzija softvera Stairbox Staircase Builder na USB sticku

Laptop ili tablet PC nisu uključeni.