3d izmjera i izrada savijenog rukohvata

3d izmjera i izrada savijenog rukohvata

Opis projekta

Projekt u crkvi Majke Božje Lurdske u Zagrebu započeo je detaljnom izmjerom pozicija na stepenicama za izradu savijenog rukohvata, a ovaj zadatak je zahtijevao posebnu preciznost zbog neravnih, nepravilnih i zaobljenih zidova unutar crkve. Kako bismo dobili što precizniji rezultat, primijenili smo naprednu Flexijet tehnologiju, koja je omogućila digitalno mapiranje zidova – ključno za daljnji razvoj projekta.
Nakon uspješne digitalizacije, tim je krenuo u izradu detaljnog 3D modela prostora i rukohvata. Ovaj korak bio je ključan za razumijevanje kompleksnosti prostora i za planiranje proizvodnje. Iz 3D modela rukohvata izvedene su CNC datoteke koje su služile za izradu pojedinačnih segmenata rukohvata.
Rukohvat je izrađen metodom laminiranja masivnih lamela, koje su istovremeno savijane u kalupu. Ovaj postupak zahtijevao je visoku razinu vještine i preciznosti, budući da je svaki segment rukohvata bio jedinstven i prilagođen specifičnim mjerenjima i zakrivljenostima zida.
MegaCAD softver koristio se za razvijanje zaobljenih ploha, što je omogućilo stvaranje točnog izgleda svake lamele.

Flexijet operater za 3d izmjeru i pripremu nacrta izmjere: Edo Aganović
Tehnička priprema: Stolarija Bedenic
Izvođač projekta: Stolarija Bedenic

3d izmjera i izrada savijenog rukohvata

Sažetak projekta

Završni rezultat bio je impresivan. Rukohvat, savršeno uklopljen u arhitekturu crkve, predstavljao je kombinaciju tradicionalnog stolarskog umijeća i suvremenih tehnoloških rješenja. 
Projekt izrade savijenog rukohvata za Crkvu Majke Božje Lurdske još je jedan u nizu uspješnih projekata koji svjedoči o posebnosti Flexijeta. I na ovom projektu je osigurao mogućnost kombiniranja tradicionalnih tehnika s naprednom tehnologijom.

Flexijet izmjera

Flexijet mjerenje

Tehnička priprema