3D izmjera Interpretacijskog centra maritimne baštine u Malinskoj

3D izmjera Flexijet

Opis projekta

Među našim klijentima do sada se našlo različitih tvrtki i organizacija, no jednog klijenta želimo posebno istaknuti – Interpretacijski centar maritimne baštine u Malinskoj. Riječ je o projektu koji nam je izrazito drag, upravo zato što je stasao u remek djelo arhitekture. Ponosni smo što smo sudjelovali na njemu, a u nastavku ćemo vam pokušati prenijeti barem djelić te fenomenalne priče.
Na projektu smo radili s još 2 izvanredne tvrtke – tvrtkom Articus d.o.o.koja je bila zadužena za konstruiranje i vođenje projekta, te tvrtkom Lignor d.o.o. čiji je zadatak bio izrada spuštenog stropa od drvenih letvica, izrada i montaža ormara, recepcijskog pulta, garderobe, čajne kuhinje, ureda itd..
Zadatak našeg brenda Flexijet 3D mjerenje bio je izmjeriti prostor (uključujući i strop) našim preciznim Flexijet 3D uređajem. Radi se o prostoru sa zaobljenim zidovima nepravilnog oblika, a samo strop je površine 250m2 – samim time, bilo bi jako mučno mjeriti ga ručno, a preciznost bi bila više nego upitna. U ovoj fazi projekta naš Flexijet je odradio glavnu ulogu i ispunio preduvjet da se montaža elemenata na stropu i u prostoru može izvršiti bez problema.

Flexijet operater za 3D mjerenje i izradu nacrta izmjere:
Edo Aganović i Josip Hruškar

Konstruiranje i vođenje projekta:
Articus d.o.o.

Izvođač: Lignor d.o.o.

Sažetak projekta

Na osnovu 3D izmjere ucrtane su pozicije metalnih C/D nosača i statički proračun na ovjes. Napravljen je import u Flexijet, te projiciranje točaka za nosače na stropu.
Nakon što smo odradili precizno 3D mjerenje, izvršeno je konstruiranje spuštenog stropa drvenih letvi i nosača na podlozi izmjere, te postavljanje segmenata stropa. 
Rezultat ovih zajedničkih napora koje su uložile naše 3 tvrtke možete vidjeti na fotografijama ispod:

Flexijet mjerenje

Flexijet mjerenje

Flexijet mjerenje

Flexijet izmjera