Izmjera i provjera izvedenog stanja X BOW – Olivia O

Opis projekta

2018. godine prihvatili smo suradnju s tvrtkom Smed Engineering – Norway, koja je za brodogradilište ULSTEIN angažirala Flexijet East za provjeru izvedenog stanja broda X BOW – Olivia O – s ciljem utvrđivanja eventualnih nepravilnosti koje bi mogle utjecati na montažu i instalaciju inox ograda i rukohvata, te produžiti trajanje radova, a samim time i poskupiti cijenu projekta.
3D izmjera ovakvog objekta je bila izrazito zahtjevna, ali naš tim je uspješno izvršio detaljne izmjere svih potrebnih površina za pozicije 700 m’ Inox ograda i rukohvata, što je trajalo četiri radna dana. Korištenjem najnovije tehnologije i vrhunskih alata, tim je uspio snimiti sve nepravilnosti i nedostatke koji bi mogli utjecati na daljnje radove.
Kako bi se riješile utvrđene nepravilnosti, pored našeg Flexijeta, korištena je i najsuvremenija tehnologija u konstruiranju i tehničkoj pripremi u programu Autodesk Inventor.
Inventor nudi napredne značajke poput animacije i simulacije, koje omogućuju korisnicima da testiraju i analiziraju svoje modele u različitim uvjetima. Ovo uključuje mogućnost provjere mehaničkih svojstava, termalne analize, te analize protoka tekućine. Ove značajke pomažu inženjerima i dizajnerima da poboljšaju kvalitetu svojih proizvoda i smanje vrijeme razvoja.

Flexijet 3D operater za 3d mjerenje i pripremu nacrta izmjere te tehničku pripremu: Edo Aganović i Nikola Čubranić

Izvršitelj: Smed Engineering BH d.o.o.

Sažetak projekta

Koristeći različite softvere, tehnologije i pristupe, i na ovom projektu smo klijentima uspjeli uštedjeti vrijeme i novac, te osigurati brzu i učinkovitu izvedbu projekta.

Flexijet mjerenje

Tehnička priprema

Tehnička priprema

Tehnička priprema

Tehnička priprema

Finalni proizvod

Flexijet izmjera

Flexijet izmjera