Izmjera i tehnička priprema unutrašnjosti broda

Izmjera unutrašnjosti broda

Opis projekta

Na projektu uređenja unutrašnjosti broda sudjelovali smo s uslugom 3D mjerenja, a sve u suradnji i dogovoru s investitorom Peti treći d.o.o. Cilj projekta bio je ne samo estetsko uređenje, već i funkcionalno poboljšanje prostora kako bi se povećala udobnost i operativna učinkovitost.
Unutrašnji prostori broda Omišalj karakterizirani su složenim geometrijama, uključujući krivulje, nepravilne oblike i lukove, što predstavlja izazov za tradicionalne metode mjerenja. Preciznost je ključna jer svaka pogreška može značajno utjecati na konačni dizajn i funkcionalnost.
Za rješavanje ovog izazova, koristili smo tehnologiju mjerenja Flexijet, koja omogućava izuzetno precizno mjerenje složenih prostora u realnom vremenu. Ova tehnologija koristi lasersko skeniranje za stvaranje detaljnih digitalnih modela unutrašnjih prostora broda, osiguravajući da svaki segment bude precizno izmjeren do najsitnijih detalja.
Nakon prikupljanja podataka, kreirali smo 3D modele korištenjem softvera MegaCAD. Ovi modeli su poslužili kao temelj za idejno rješenje interijera, omogućavajući dizajnerima da eksperimentiraju s različitim konfiguracijama i estetskim odlukama bez potrebe za fizičkim mijenjanjem prostora.
Nakon finalizacije idejnog rješenja, tim je koristio napredne 3D vizualizacijske tehnike za stvaranje realističnih prikaza kako će izgledati obnovljeni prostori. Ove vizualizacije bile su ključne za donošenje odluka u vezi s materijalima, bojama i rasporedom, te su omogućile investitorima i vlasnicima broda da vizualno dožive planirane promjene prije početka fizičkih radova.

Flexijet operater za 3D mjerenje i izradu nacrta izmjere:
Edo Aganović
Klijent: Peti Treći d.o.o., Dizajn i vizualizacija d.o.o.

Izmjera unutrašnjosti broda

Sažetak projekta

Korištenjem Flexijet tehnologije i MegaCAD softvera, projekt je postigao visoku razinu preciznosti u mjerenjima i dizajnu, što je rezultiralo u učinkovitoj i estetski zadovoljavajućoj obnovi interijera broda. Konačni dizajn unutrašnjosti nije samo poboljšao vizualni izgled broda, već je i optimizirao prostor za bolju funkcionalnost i udobnost za sve korisnike.

Flexijet mjerenje

Flexijet mjerenje

Flexijet mjerenje

Flexijet mjerenje

Flexijet mjerenje