Izmjera pozicije za izradu kuhinjske radne ploče

Flexijet izmjera radne ploče

Opis projekta

U ovom projektu izazov je bio ugraditi radnu ploču tako da se ona savršeno uklapa u prostor, uzimajući u obzir sve specifičnosti na koje smo naišli – poput sudopera, prozora, perilice posuđa i drugih elemenata.
Da bi se prozor mogao otvarati iznad sudopera, bilo je potrebno spustiti radnu ploču, a ipak zadržati približno standardnu visinu. Ograničenja su nam nametnuli visina perilice posuđa i visina parapeta ispod prozora. Da bismo prevladali ove prepreke, morali smo stanjiti radnu ploču za 20 mm s donje strane na mjestu ispod prozora.
Nakon detaljne 3D izmjere i adekvatne tehničke pripreme, izradili smo CNC datoteke, koje je CNC stroj koristio za odrađivanje ostatka posla – precizno oblikujući radnu ploču prema našim specifikacijama. Monteri su potom imali relativno lagan zadatak postaviti ploču na svoje mjesto i silikon 3 mm oko nje. Nije bilo potrebe za zidnim lajsnama, jer je sve “leglo” u milimetar kako smo i planirali.
Ovaj projekt pokazuje da se s pravim pristupom i alatima, izazovi kao što su visina prozora, pozicija sudopera i perilice posuđa, mogu pretvoriti u prilike za inovativna rješenja koja kombiniraju funkcionalnost i stil.

Flexijet operater za 3D mjerenje i izradu nacrta izmjere:
Edo Aganović
Izvršitelj projekta: Studio Element d.o.o.

Flexijet izmjera radne ploce

Sažetak projekta

Uspjeh ovog projekta svjedoči o snazi digitalizacije u procesu izrade namještaja – od prvih koraka izmjere, preko tehničke pripreme i izrade, do konačne montaže. Potvrđuje da je pravilna kombinacija tehnologije, stručnosti i preciznosti ključna za uspješnu realizaciju i najkompleksnijih projekata.

Flexijet mjerenje

Flexijet mjerenje

Flexijet mjerenje

Flexijet izmjera

Flexijet izmjera

Flexijet izmjera

Flexijet izmjera

Flexijet izmjera

Flexijet izmjera

Finalni proizvod

Finalni proizvod

Finalni proizvod