Mjerenje za planiranje i izradu nadstrešnice sa zakrivljenom završnom obradom zidova

Izmjera nadstrešnice

Opis projekta

Primarni zadatak građevinske tvrtke specijalizirane za izradu metalnih konstrukcija bio je izraditi nadstrešnicu koja će omogućiti natkriven pristup kući. Klijent je zamislio nadstrešnicu s tri strane, koja bi bila postavljena iznad ulaznih vrata i na zakrivljenom dijelu plavog zida. Realizacija projekta već je bila pod prijetnjom neuspjeha zbog komplikacija koje su nastale prilikom mjerenja. Prilikom prvog pokušaja, utvrđeno je da je nemoguće precizno izmjeriti zakrivljenost zida koristeći mjernu traku i ručni laser. Tijekom sljedećeg sastanka na lokaciji nekoliko zaposlenika tvrtke provelo je sate izrađujući šablone na visini od 2 do 3 metra. Nažalost, ni ovaj pristup nije rezultirao upotrebljivim podacima. Zbog obilne kiše, kartonske šablone postale su neupotrebljive.
Rješenje za problem mjerenja pronađeno je u primjeni Flexijet 3D laserskog mjernog sustava, koji omogućava simultano mjerenje i crtanje.

Izvođač radova: Konrad Schwegler, Fellbach
Klijent: Privatni investitor

Sažetak projekta

Konrad Schwegler, pružatelj usluga mjerenja, uspješno je izvršio sva potrebna mjerenja na lokaciji u svega 1,5 sati. Potpun CAD crtež, sa svim točnim kutovima i radijusima, bio je odmah dostupan. Kao pouzdana osnova za daljnje planiranje, trodimenzionalna DXF datoteka proslijeđena je odjelu za dizajn.

Flexijet mjerenje

Flexijet izmjera

Prikaz u AutoCad-u