Luksuzni stan

Opremanje luksuznog stana u Podsljemenskoj zoni u Zagrebu

Kućica na drvetu

Kućica na drvetu

Opis projekta

Projektiranje i izgradnje kućice na drvetu visoko na krošnji hrasta. Spiralno stubište kućice na drvetu trebalo je proći kroz postojeću zgradu ispod koje bi se moglo pristupiti stubištu. Zvuči kao noćna mora projekta! Kako mjerite i modelirate stablo u CAD-u? Konvencionalna mjerenja svakako ne dolaze u obzir. Kako odrediti sve spojeve, kutove i stepenice u odnosu jedni na druge? Odgovor je naravno Flexijet 3D!

Operater: Gosp. Carsten Thomas, Bielefeld 
www.akzente-treppen.de
Izvođač radova: Meschter Metalltechnik
www.meschter.de
Klijent: Privatni investitor

Izvođači radova su izjavili da ne bi prihvatili rad na ovom projektu da nisu mogli koristili Flexijet.

Sažetak projekta

Građevinska tvrtka angažirala je Carstena Thomasa da stvori 3D CAD model postojećeg hrastovog drveta koristeći Flexijet 3D laserski sustav za mjerenje. Flexijet 3D omogućio je Carstenu da prikupi sve relevantne mjere, uključujući debljinu debla i grane hrastovog drveta te zgradu koja je ispod njega povezana. Sve je to postignuto bez upotrebe ljestava, užadi ili skela. U samo 2.5 sata, mjerenja su sigurno obavljena s razine tla pružajući iznimno precizne dimenzije, točne kutove i krivulje.
Dodatne prednosti Flexijet izmjere su što smo dobili savršeno precizne CAD podatke stabla, pozicija grana, promjere, nagibe. Flexijet 3D nam je omogućio da svi relevantni podaci budu izmjereni direktno u CAD sa zemlje, bez ikakvih daljnjih pomagala, ljestava, skela, auto dizalica, dodatnih osoba ili akrobatskog penjanja

Flexijet izmjera

Flexijet izmjera

3D prikaz

3D prikaz

Izvedeni projekt

Izvedeni projekt