Renoviranje kasnogotičkog dvorca Albrechtsburg

Opis projekta

Kasnogotički dvorac Albrechtsburg, smješten iznad doline rijeke Elbe, predstavlja povijesno blago iz 15. stoljeća i smatra se najstarijim njemačkim dvorcem. Kako bi očuvali autentičnost ovog spomenika, bilo je ključno precizno planirati obnovu njegovih podova – koji su bili u dosta lošem stanju.
Obnova parketa u takvom povijesnom okruženju zahtijeva preciznost i pažljivo planiranje. Tradicionalne metode mjerenja bile bi dugotrajne i mogle bi uključivati rizik od greške. Naše kolege iz Parketarije Hirschfelder suočile su se s nizom izazova vezanih upravo za preciznost mjerenja.
Angela Martin, stručnjakinja za digitalnu izmjeru, angažirana je da izradi detaljnu 3D vizualizaciju prostora. Koristeći inovativnu tehnologiju Flexijet 3D s automatiziranom značajkom površinskog skeniranja, Angela je bila u stanju precizno utvrditi visinske razlike postojećeg poda te utvrditi lokacije niša za grijanje.

Sažetak projekta

U samo 2,5 sata, stvorena je kompletna 3D CAD datoteka koja je pružila Parketariji Hirschfelder sve potrebne informacije i referentne točke. To im je omogućilo da precizno izračunaju i izrade novi pod s milimetarskom točnošću. Korištenjem Flexijet 3D tehnologije, Parketarija Hirschfelder uspješno je prebrodila izazove mjerenja u povijesnom okruženju, što je rezultiralo značajnim vremenskim i financijskim uštedama. Ovaj projekt ističe potencijal digitalnih tehnologija u restauratorskim intervencijama i postavlja novi standard za buduće obnove.

Flexijet izmjera

Flexijet izmjera