Wälderhaus – sinergija arhitekture i inovacije koja ubrzava gradnju

Opis projekta

“WÄLDERHAUS” (Kuća u šumi) – projekt koji izaziva divljenje i na međunarodnoj razini. Kao dio Međunarodne izložbe građevinarstva (IBA Hamburg), ova zgrada je više od arhitektonskog dostignuća – ona je manifestacija ekološke svijesti i inovativnog duha.
Arhitektura “WÄLDERHAUS”-a predstavlja konceptualno novi pristup multifunkcionalnim zgradama. Izgrađena na glavnom ulazu nekadašnjeg Međunarodnog vrtnog sajma (IGS), ova zgrada je vizualni simbol usklađenosti s prirodom. Drvena fasada, kao da je odjek dalekih šuma, ne samo da daje estetski pečat već i simbolizira osnovnu filozofiju projekta – harmoniju s prirodom.
Unutar zidova “WÄLDERHAUS”-a, tema “šuma i drvo” se neprimjetno provlači kroz svaki kutak, od interijera do eksterijera, stvarajući osjećaj kontinuiteta i povezanosti s okolišem.
Tijekom izgradnje, stavljen je naglasak na preciznost i učinkovitost. Korištenje montažnih drvenih zidova zahtijevalo je metodičan pristup, koji je olakšan inovativnim tehnološkim rješenjima. Kritični dio procesa bilo je precizno postavljanje ovih zidova, zadatak koji je riješen uz pomoć naprednog Flexijet 3D softvera i njegove sposobnosti da integrira 2D CAD crteže u stvarni trodimenzionalni prostor.

Sažetak projekta

Učinkovitost Flexijet 3D tehnologije došla je do punog izražaja usporedbom potrebnog vremena za postavljanje zidova na tri razine zgrade.
Taj porast učinkovitosti od 350% nije samo brojčani podatak – to je dokaz kako inovacije mogu transformirati način na koji gradimo i interagiramo objekte s prostorom oko nas. “WÄLDERHAUS” stoji kao svjedok potencijala tehnološkog napretka u službi održivog razvoja i građevinske izvrsnosti.

Flexijet mjerenje

Flexijet mjerenje

Tehnička priprema