O Flexijetu

Flexijet 3D

Nova Generacija digitalne 3D mjerne tehnologije

Dosljedna usmjerenost na poboljšanje i otvoren sluh za ideje i želje kupaca doveli su do potpuno novorazvijenog hardvera za 3D mjerenje. Tehnički, ergonomski i vizualno potpuno “promišljen” kako bi se omogućilo još učinkovitije mjerenje.

Uz Flexijet 3D, doslovno svatko može brzo, učinkovito i ekonomično izvršiti mjerenja i procijeniti dimenzije točne do milimetra, te umetnuti podatke izravno u CAD. Bez obzira jeste li početnik, svestrani stručnjak ili CAD stručnjak,  Flexijet 3D vam omogučuje od mjerenja do CAD-a u jednom koraku, koji vam nudi mnoštvo prednosti u odnosu na konvencionalne mjerne tehnike i oblake točaka drugih laserskih skenera.

Izmjera namještenih prostora bez premještanja namještaja

Krivulje, lukovi i komponente bez kuta mogu se snimiti brzo i precizno. Flexijetova funkcija projekcije, može vam koristiti kao pomoć pri montaži. 
Zaslon osjetljiv na dodir od 7″ najupečatljivija je značajka uređaja koji prikazuje unaprijed programirane CAD naredbe što pruža učinkovitost u mjernim zadacima. Mjerne točke u CAD modelu se istovremeno stvaraju tijekom procesa mjerenja i sada su povezane sa audio bilješkama i fotografijama (putem integrirane 5MP kamere) i na taj način omogućuju detaljno snimanje svake mjere na gradilištu.

Lasersko mjerenje sobe

Prikaz križa u fotoaparatu također omogućuje ciljanje točaka kada uvjeti okoline otežavaju uočavanje laserske točke. Komunikacija između hardvera i prijenosnog računala ostvaruje se pomoću ugrađenog WiFi mrežnog protokola.
Uređaj osigurava približno 8 sati trajanja baterije (ovisno o korištenju motora).
Flexijet 3D ima ugrađenu značajku samoniveliranja i njime se može upravljati ručno i motorički – putem daljinskog upravljača ili pomoću aplikacije Flexijet Smart Remote na pametnom telefonu. Mjerenja se mogu pokrenuti preko senzora za dodir na kućištu, daljinskim upravljačem ili pritiskom na tipku u softveru FlexiCAD.“

Jedinstvene značajke Flexijet 3D uređaja

Mjerenje i crtanje

Flexijet 3D se razlikuje od ostalih mjernih sustava jer koristi izvorne CAD alate poput linija, polilinija, lukova i kružnica kako bi mjerio i crtao. Umjesto stvaranja zbunjujućih oblaka točaka koji zahtijevaju daljnju obradu, ovaj sustav omogućuje izradu gotovog CAD crteža u “stvarnom vremenu” tijekom mjerenja na licu mjesta, eliminirajući potrebu za dugotrajnom naknadnom obradom.
Tijekom procesa mjerenja, Flexijet 3D omogućuje izradu preciznih trodimenzionalnih CAD modela objekata poput zidova, vrata, lukova, otvora ili cjelokupne prostorije na licu mjesta. To znači da se CAD modeli stvaraju istovremeno s mjerenjem, čime se osigurava visoka preciznost i eliminira potreba za dodatnom obradom.
Prije napuštanja gradilišta, gotov CAD model može se usporediti s stvarnim stanjem i provjeriti jesu li sve relevantne dimenzije snimljene ispravno, čime se osigurava da model odgovara stvarnosti.
Izmjere su razumljive za svakoga jer intuitivan softver odmah definira zidove, vrata, prozore, ali i ostale elemente u prostoriji kao što su elektro i sanitarne instalacije, klima uređaje, radijatore i mnoge druge elemente u prostoriji.

 

Brzo mjerenje prostora

Brzo mjerenje prostora

Flexijet 3D omogućuje brza i precizna mjerenja.
U mjernom softveru kreira se 3D prostor sa samo nekoliko mjernih točaka. Sa samo dvije točke po zidnoj površini i po jednom točkom za pod i strop, soba se iscrtava s ovih nekoliko koraka. Nije potrebno ciljati kutove sobe jer softver automatski spaja kutove zidova. Kutovi zidova koji su međusobno povezani precizno se iscrtavaju tijekom ovog brzog procesa mjerenja mjesta.
Prostorije se mogu dodatno detaljizirati prema potrebi, mjereći druge elemente kao što su nagibi krova, vrata, prozori, cijevi, svjetiljke i prekidači i još mnogo toga.

Preseljenje - mjerenje bez ograničenja​

Flexijet 3D omogućuje fleksibilnost premještanja uređaja u situacijama kada nije moguće snimiti sve mjerne pozicije s jednog mjesta. Ako je potrebno izmjeriti susjedne prostorije i objediniti ih u istom 3D CAD modelu, Flexijet 3D to može lako izvesti.
Hvatajući samo dvije referentne točke koje su vidljive s obje lokacije, Flexijet 3D precizno referencira mjerenje, omogućavajući kontinuirani proces mjerenja. Cijeli katovi ili zgrade mogu se jednostavno obuhvatiti u jednom CAD crtežu.

Projekcija CAD točaka

Projekcija CAD točaka

Flexijet 3D ima više funkcionalnosti osim preciznog mjerenja – može biti neprocjenjiv alat za instalaciju na gradilištu. Kroz razne naredbe kao što je “Prikaži CAD točku”, možete jednostavno odabrati ili kliknuti na CAD točku na vašem prijenosnom računalu, a Flexijet 3D će usmjeriti i rotirati lasersku zraku točno prema odabranoj točki na gradilištu.
Na primjer, možete uvesti CAD crteže točaka za veliki komercijalni uredski prostor u Flexijet softver. Klikom na određenu lokaciju točke na CAD crtežu, možete vidjeti kako Flexijet 3D rotira i usmjerava lasersku zraku točno prema toj lokaciji na licu mjesta. Više nećete morati koristiti metarske trake, laserske nivelire ili kredom crtati linije. Ova značajka također se može koristiti za označavanje točaka pričvršćivanja na stropu ili podu.
Mogućnosti korištenja ovog alata su samo ograničene vašom maštom. Flexijet 3D omogućuje značajno poboljšanje nacrta na licu mjesta, pružajući vam preciznost i praktičnost.

Automatska serija mjerenja

Značajka koja je idealna za mjerenje ili crtanje zakrivljenih ili neravnih površina. Iscrtajte zidove vodoravno, okomito ili paralelno s bilo kojom kosom, vodoravnom ili okomitom površinom.
Proces uključuje definiranje početne točke, smjera i završne točke.  Flexijet 3D automatski mjeri i crta profil površine.
S vertikalnim nizom mjerenja, trupovi brodova, na primjer, mogu se mjeriti potpuno automatski. Horizontalni niz mjerenja može se koristiti, na primjer, za određivanje zakrivljenog zida.

Automatsko otkrivanje površinskih nepravilnosti

Automatsko otkrivanje površinskih nepravilnosti

Flexijet 3D može skenirati bilo koju površinu s unaprijed definiranim koracima kako bi stvorio 3D profil te površine.
Crtanjem ili mjerenjem zatvorene konture i pretvaranjem tog objekta u mrežu, naredba “Površinsko skeniranje” može automatski izmjeriti sve sjecišne točke mreže. Različite visine označene su raznim bojama koje otkrivaju neravnine površine.
Idealno za površinsko skeniranje podova ili zidova.

Flexijet 3D Hardware

Hardver Flexijet 3D laserskog mjernog sustava ima ergonomski dizajn koji sjedinjuje elektroničke, optičke i mehaničke komponente u jednom uređaju. Ovaj dizajn dobio je globalno priznanje, a nedavno je osvojio prestižnu nagradu Red Dot Design Award. Flexijet 3D je baziran na laserskom mjeraču udaljenosti koji u kombinaciji s rotacijskom/zakretnom jedinicom precizno detektira koordinate i prenosi te podatke u jedan od dva softvera za 3D mjerenje, FlexiCAD ili FlexijetSTONE.
Sadrži 7-inčni zaslon osjetljiv na dodir koji omogućuje odabir CAD naredbi i softverskih funkcija direktno s mjernog uređaja, bez potrebe za pristupom preko prijenosnog računala ili tableta. Postavljanje mjernog sustava je brzo i jednostavno te je spreman za upotrebu u samo nekoliko minuta.
Flexijet mjerni hardware samostalno osigurava WLAN s integriranim WiFi-om za izravnu vezu s FlexiCAD softverom za mjerenje. Nije potrebno niveliranje stativa jer će software automatski izravnati uređaj. Ugrađeni senzor udara upozorava na svako nehotično pomicanje uređaja kako bi se osigurala cjelovitost podataka mjerenja.
Bitna karakteristika Flexijet 3D je mogućnost ručnog ili daljinskog upravljanja pomoću isporučenog daljinskog upravljača ili putem Flexijet SmartRemote aplikacije, koja je besplatno dostupna za iOS i Android uređaje.
Flexijet 3D ne samo da djeluje kao precizan mjerni uređaj, već i kao inovativni alat koji olakšava instalaciju na gradilištu. Funkcija projekcije Flexijet 3D omogućuje projiciranje CAD točaka s crteža na licu mjesta pomoću laserske zrake. Ova značajka omogućuje precizno “iscrtavanje” objekata poput zidova, točaka prodora, točaka pričvršćivanja itd. iz CAD crteža.
Mjerenja se mogu pokrenuti putem senzora dodira na uređaju, daljinskog upravljača ili s prijenosnog računala ili tableta. Uz slikovnu dokumentaciju, kamera od 5 megapiksela omogućuje optički odabir cilja pomoću nišana u živoj slici kamere. To omogućuje snimanje mjerenja čak i pri jakom sunčevom svjetlu kada laserska točka nije jasno vidljiva ljudskim okom.

Flexijet 3d

Posebne značajke sustava

Izvodi jedna osoba

mjerenje izvodi jedna osoba što smanjuje troškove rada

Automatsko niveliranje

nema potrebe za ručnim podešavanjem stalka

Šablone nisu potrebne

nema potrebe za izradom fizičkih šablona

Neposredna vizualizacija prostora

provjera izmjere na licu mjesta uz automatsko dimenzioniranje i projekciju točaka

Uklonite pogreške

Otklanjanje pogrešnih ili izostavljenih dimenzija i grešaka u prijenosu.

Trenutni izračuni

izračun površina ili prostora odmah nakon mjerenja traženih točaka trenutne provjere prikazanih rezultata

Fleksibilan i prenosiv

nema više skela ili ljestava. Mjerenje bez zapreka 360° vertikalno i horizontalno također okomito u odnosu na pod i paralelno sa zidom

Jednostavan izvoz i prijenos podataka

Jednostavan izvoz izmjerenih CAD datoteka. Kompatibilan sa svom CNC opremom i većinom softvera za proizvodnju i dizajn.

Pogreške pri mjerenju i neizmjereni detalji

Nema više rukom napisanih mjerenja i bilješki (ikona) TRENUTNI IZRAČUNI - izračun površina ili prostora odmah nakon mjerenja traženih točaka trenutne provjere prikazanih rezultata

Složena mjerenja

Mjerenje kutova, lukova, krivulja i drugih oblika ovim sistemom učinit ćete brže i preciznije – bez napora i bez potrebe za izračunima

Intuitivni software

jednostavan za korištenje, bez potrebe za velikim naporom ili posebnim tehničkim znanjem korisnika. Ovaj tip softvera obično ima intuitivno sučelje koje je logično i lako razumljivo. Uključuje jasno označene ikone, jednostavne naredbe i smislene vizualne elemente.

Pogreške pri mjerenju i neizmjereni detalji

Nema više rukom napisanih mjerenja i bilješki (ikona) TRENUTNI IZRAČUNI - izračun površina ili prostora odmah nakon mjerenja traženih točaka trenutne provjere prikazanih rezultata